Wege sałatka z komosą ryżową

WEGAŃSKA SAŁATKA Z KOMOSĄ RYŻOWĄ


Składniki na dwie duże porcje

                                               250 g ugotowanej kaszy quinoa – komosy ryżowej

 20 g migdałów mogą być uprażone i lekko posolone

 1 awokado

 30 g suszonych pomidorów z oleju

 1 łyżka kaparów

 2 + 1 łyżki soku z limonki

 2 łyżki oliwy z oliwek

 3 łyżki posiekanych liści

                                                                pietruszki lub innej zieleniny                                                               sól, pieprz

 Migdały upraż na suchej patelni, lekko posól. Przestudzone migdały posiekaj na grubsze kawałki.

Awokado przekrój wzdłuż na pół, wyjmij pestkę obierz ze skórki,  miąższ pokrój na kawałki i skop sokiem z limonki żeby nie ściemniało.

Suszone pomidory odsącz z zalewy, pokrój w paski lub w kostkę. 

2 łyżki oliwy z oliwek zmieszaj z 2 łyżkami soku z limonki, posiekaną natką pietruszki, dopraw solą i pieprzem.

 Do przestudzonej kaszy quinoa dodaj migdały, suszone pomidory, kapary, zalej wcześniej przygotowanym sosem . Dokładnie wymieszaj. Na koniec dodaj awokado i bardzo delikatnie wymieszaj.

 Więcej  o zdrowiu i odżywianiu wegańskim znajdziesz tutaj.

Szamannka - Anka 

                                                          facebook  instagram

                                                                 
                                                           Panel kanału - YouTube Studio

                                                    Jeśli ci się podoba - udostępnij

Komentarze

Popularne posty z tego bloga

Historia Jill

Gra Satori

Tradycyjna Medycyna Chińska - zegar narządów Serce